Επίθεση Αλ. Τσίπρα σε κυβέρνηση και Ανδ. Βγενόπουλο

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 19:07
UPD:19:23
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον αντιπρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας από τη Δυτική Αττική όπου πραγματοποίησε περιοδεία.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «μια ιδιαίτερα επιθετική επικοινωνιακή στρατηγική από έναν επιχειρηματία, ο οποίος φαίνεται να έχει τις πλάτες της κυβέρνησης». «Και το λέμε αυτό γνωρίζοντας ότι, αυτό το θράσος που επιδεικνύει, είναι ένα θράσος που, αν δεν ενθαρρύνεται, σε κάθε περίπτωση, βρίσκει την ανοχή της κυβέρνησης για να το επιδεικνύει» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επανέλαβε πως περίμενε ότι ο κ. Βγενόπουλος θα καταλάβαινε την γκάφα, που όπως είπε, έκανε καταθέτοντας αγωγή εις βάρος του. «Όμως, φαίνεται ότι επιμένει. Φαίνεται ότι περίμενε να κλείσει οριστικά το deal της συμφωνίας - διότι αυτή η ενέργεια που έκανε εις βάρος μου απειλούσε, ενδεχομένως, και το ίδιο το deal της συμφωνίας της κυβέρνησης με τον ΟΤΕ - περίμενε να κλείσει το deal για να επανέλθει με αγωγή και σε άλλο πολιτικό πρόσωπο, σε άλλο πολιτικό αρχηγό» συμπλήρωσε και έκανε λόγο για «πολιτική ολισθηρή και επικίνδυνη για τη δημοκρατία και για την πολιτική ζωή».

Παράλληλα, έβαλε κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την Deutsche Telecom, «μια συμφωνία εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας, του οχήματος για να πάει η χώρα μας προς το μέλλον» που όπως ανέφερε «έγινε με άκρα μυστικότητα, έγινε ουσιαστικά κάτω από το τραπέζι».

«Και τι κέρδισε η ελληνική κυβέρνηση δίνοντας το management, δηλαδή το 3% των μετοχών, στην Deutsche Telecom; Μερικές δεκάδες χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για τεράστιο έγκλημα. Πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά σκάνδαλα, ίσως το σημαντικότερο της μεταπολιτευτικής περιόδου» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας για σκανδαλώδη συμφωνία με τον κ. Μυτιληναίο «όπου ουσιαστικά ο κ. Μυτιληναίος πια παράγει ενέργεια και την πουλάει πανάκριβα στο ελληνικό δημόσιο, αγοράζοντας ενέργεια από τη ΔΕΗ στη μισή τιμή» τόνισε πως «έχουμε μπροστά μας μια κυβέρνηση των σκανδαλωδών συμφωνιών και των πολιτικών σκανδάλων, αλλά και μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να ξεπουλήσει ό,τι βρει μπροστά της». «Υπό αυτήν την έννοια, εμείς λέμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» πρόσθεσε, υπογραμμμίζοντας πως «όσο πιο γρήγορα αποχωρήσει ο κ. Καραμανλής, ο κ. Αλογοσκούφης και το Υπουργικό Συμβούλιο από τις θέσεις τους, τόσο το καλύτερο, προκειμένου να σχεδιάσουμε μια άλλη πολιτική, ένα άλλο μέλλον για τον τόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή