«Κανείς δεν θα φιμώσει το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου, κανείς δεν θα μπει εμπόδιο στην προσπάθεια για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την αυτονομία της πολιτικής».
Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ.
Ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, επίδειξη θράσους, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση δημιουργία νοσηρού κλίματος στην οποία βρήκε γόνιμο έδαφος η πράξη του αντιπροέδρου της MIG.
Παράλληλα, υποστήριξε πως «ορισμένοι τρίβουν τα χέρια τους με τις πρωτοβουλίες Βγενόπουλου, γιατί φαίνεται ότι ετοιμάζονται και σε άλλους χώρους του ευρύτερου δημόσιου τομέα για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, συμφωνίες και ξεπουλήματα» διευκρινίζοντας πως αναφέρεται στο χώρο της ενέργειας.
Επίσης έβαλε κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία, όπως είπε, «μάλλον έκλεινε τα μάτια στην οφθαλμοφανή παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από την MIG, όταν το φθινόπωρο του 2007 αυτή προχώρησε σε αθρόες εξαγορές μετοχών, η στήριξη της τιμής των οποίων ξεπέρασε τα όρια χειραγώγησης».
Επίσης, κατήγγειλε πως «η κυβέρνηση γνώριζε με βάση το πόρισμα του εισαγγελέα Πεπόνη, ότι από το καλοκαίρι του 2007 η MIG ενέχεται στην πώληση των τριών ομολόγων του Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων».
Από την πλευρά της, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία Λούκα Κατσέλη μίλησε για «τεράστιο ζήτημα αδιαφάνειας» λόγω της μη δημοσίευσης του πλήρους κειμένου της συμφωνίας.
Ο πολιτικός εκπρόσωπος Μεταφορών και Επικοινωνιών του κόμματος Νίκος Σηφουνάκης έκανε λόγο για μυστική διπλωματία στο υπουργείο Οικονομικών ενώ ανέφερε πως οι εξελίξεις στον ΟΤΕ συνιστούν «ίσως το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο».
«Απίστευτη» χαρακτήρισε τη σημερινή ανακοίνωση της MIG ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στην συνέντευξη Τύπου παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/19/1513927.htm .
Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπό την προϋπόθεση ότι οι υπόλοιποι όροι είναι ευνοϊκοί, «εμείς ως κυβέρνηση είμαστε πρόθυμοι να καταβάλλουμε 145 εκ. ευρώ και να πάρουμε πίσω τον ΟΤΕ».