Σερβία: «Χωρίς τη Συμφωνία Σταθεροποίησης δεν υπάρχει συμφωνία για συνασπισμό»

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 10:44
A- A A+

Το κόμμα «Ενωμένη Σερβία» (JS) του Ντράγκαν Μάρκοβιτς, ένας από τους μικρότερους εταίρους στο συνασπισμό υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS) ανακοίνωσε χθες ότι εάν το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας (DSS) του απερχόμενου πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα πιέσει για την άμεση ακύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), το ίδιο δεν θα συναινέσει στη σύναψη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Το JS συνεργάστηκε προεκλογικά με το SPS και το Κόμμα Ενωμένων Συνταξιούχων (PUPS) και σχημάτισαν συνασπισμό, ο οποίος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα του Κοστούνιτσα και το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS) για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Απαντώντας σε δήλωση του βουλευτή του DSS Σλόμπονταν Σάμαρτζιτς ότι η συμφωνία με την Ε.Ε. θα ακυρωθεί μόλις το κόμμα αυτό ανέλθει στην εξουσία, ο κ. Μάρκοβιτς τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει ακόμη κάποια τελική συμφωνία.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Εάν αυτό που είναι προς όφελος της Σερβίας και των πολιτών της δεν γίνει αποδεκτό (δηλαδή, η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης), δεν θα υπάρξει συνασπισμός. Αυτό που ξέρω μόνο είναι πως μου υποσχέθηκαν ότι η ακύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης δεν θα είναι στην κοινοβουλευτική ατζέντα» τόνισε ο κ. Μάρκοβιτς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Β92 του Βελιγραδίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή