ΠΑΣΟΚ: Ελάχιστη η πρακτική αξία της ολικής απόσυρσης του ηλιελαίου

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 17:40
UPD:17:44
A- A A+

Επικρίσεις εις βάρος της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο θέμα με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο διατυπώνει ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή την απόφαση για απόσυρση όλων των ποσοτήτων ηλιελαίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/20/1514321.htm .

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, πρόκειται για μέτρο φαινομενικά σωστό, που όμως εφαρμόζεται με σημαντική καθυστέρηση, καθώς, όπως υποστηρίζει, είναι μαθηματικά βέβαιο πως οι περισσότερες ποσότητες του επιμολυσμένου ηλιελαίου έχουν ήδη καταναλωθεί.

«Το μέτρο έχει ελάχιστη πρακτική αξία και για έναν ακόμη λόγο, καθώς η απουσία συστημάτων ιχνηλασιμότητας των προϊόντων εναποθέτει στη διακριτική ευχέρεια κάθε εμπόρου την απόσυρση των επίμαχων ποσοτήτων» πρόσθετει.

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης να δώσει στη δημοσιότητα και τη λίστα με τα προϊόντα που περιέχουν ως συστατικό το επιμολυσμένο ηλιέλαιο για την πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών. «Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να μπαίνει σε ίση μοίρα με τα συμφέροντα ορισμένων επιχειρήσεων» συνεχίζει.

«Τέλος απαιτούμε στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την κυβέρνηση και για έναν ακόμη λόγο. Η «καυτή πατάτα» της υπουργικής εποπτείας του ΕΦΕΤ, είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση, εφόσον κλείσει η υπόθεση του επιμολυσμένου ηλιελαίου, και όχι μεσούσης αυτής της μεγάλης διατροφικής κρίσης» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή