Μεγάλο προβάδισμα Γκρούεφσκι σε νέα δημοσκόπηση

Αμφισβητεί την αξιοπιστία της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 18:17
UPD:18:20
A- A A+

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 1ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 έως 18 Μαΐου, σε δείγμα 1.116 πολιτών της ΠΓΔΜ, το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 30,2%, έναντι 10,6% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας» (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Ακολουθούν δύο αλβανικά κόμματα, η «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 9,2% και το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) με 5,6%.

Ποσοστό 9,1% αναφέρει ότι δεν θα ψηφίσει κανένα κόμμα, ενώ το 32,1% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης λέει: «Δεν ξέρω-Δεν Απαντώ».

Πάντως, το SDSM, με ανακοίνωση του, αμφισβήτησε την αξιοπιστία της δημοσκόπησης του συγκεκριμένου Ινστιτούτου, αναφέροντας ότι αυτό συνδέεται με το VMRO-DPMNE και εξυπηρετεί τους προπαγανδιστικούς σκοπούς του κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Προσθέτει δε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διαφορά με το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι έχει μειωθεί αισθητά.

Από σήμερα, το SDSM παρουσιάζει τηλεοπτικά σποτ στα οποία η κ. Σεκερίνσκα καλεί τον κ. Γκρούεφσκι σε τηλεμαχία, για να εκθέσουν και οι δύο τις απόψεις τους για όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας.

«Μην κρύβεσαι πίσω από γυναικεία φουστάνια. Αν έχεις θάρρος, πρέπει να ανταποκριθείς σε ένα τηλεοπτικό debate» αναφέρει η κ. Σεκερίνσκα απευθυνόμενη στον κ. Γκρούεφσκι.

Μέχρι στιγμής, το VMRO-DPMNE δεν έχει απαντήσει αν ο κ. Γκρούεφσκι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τηλεμαχία.

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων σλαβομακεδονικών κομμάτων βρίσκεται η ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων, σε συνάρτηση με το θέμα του ονόματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/20/1514403.htm .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή