Δριμεία επίθεση Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση για το Εθνικό Χωροταξικό

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 14:56
UPD:15:18
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις ρυθμίσεις του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ για το θέμα αυτό, υποστήριξε πως το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει τη χώρα μέσα από ένα μοντέλο το οποίο αναπαράγει το πελατειακό κράτος, ευνοεί την εύκολη κερδοσκοπία και την ανομία. «Η κυβέρνηση αναπαράγει ό,τι χειρότερο μας χαρακτηρίζει και αντιμετωπίζει τη χώρα ως αποικία και τους πολίτες ως υπηκόους - ιθαγενείς στους οποίους προσφέρει άρτον και θεάματα, παντεσπάνι και Eurovision» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως το κόμμα του απορρίπτει το προτεινόμενο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο υποστηρίζοντας για άλλη μία φορά πως δεν υπήρξε διαβούλευση με την κοινωνία, αλλά και πως περιφρονείται η βιώσιμη ανάπτυξη, δεν ρυθμίζεται η εκτός σχεδίου δόμηση. Αναφερόμενος ειδικότερα στο ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό σημείωσε πως παραδίδει τις καλύτερες περιοχές της χώρας σε μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ακόμη ότι το Εθνικό Χωροταξικό εντάσσεται στον ίδιο άξονα πολιτικής που ακολουθεί η ΝΔ, βάσει του οποίου εξυπηρετούνται συμφέροντα, πραγματοποιείται υποταγή σε μεσάζοντες, και διευθετήσεις για λίγους και ισχυρούς.

Συνοψίζοντας τη φιλοσοφία του κόμματος για την ανάπτυξη στις λέξεις «πράσινη ανάπτυξη» πρότεινε δέκα άξονες για το χωροταξικό σχεδιασμό της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι κλιματικές αλλαγές και η παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας, αλλά και της σταδιακής αποδέσμευσης της ενεργειακής εξάρτησης από τα ορυκτά.

Επίσης πρότεινε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παντού, εκτός όμως από τις περιοχές όπου απειλείται το φυσικό περιβάλλον.

Ακόμη έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων στην υγεία, «χωρίς ορυκτέλαια στο λάδι» και στην παιδεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή