Αιχμηρή απάντηση Γ. Σουφλιά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

«Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετούνται είναι αυτά του ελληνικού λαού»
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 18:59
UPD:19:08
A- A A+

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας στις έντονες επικρίσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για το Εθνικό Χωροταξικό http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/21/1514801.htm .

Ο κ. Σουφλιάς κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υιοθετεί «τους πλέον φανατικούς αφορισμούς και τις ανακρίβειες ορισμένων στελεχών του και κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων» ενώ παράλληλα, όπως σημειώνει, δεν καταθέτει καμία συγκεκριμένη πρόταση.

Απαντώντας ειδικότερα στις αιτιάσεις του κ. Παπανδρέου ότι δεν έγινε διαβούλευση με την κοινωνία, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αντιτείνει πως «η διαβούλευση έγινε, η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν απούσα».

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό και τα περί παράδοσης των καλύτερων περιοχών της χώρας σε μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα, ο κ. Σουφλιάς σημειώνει: «Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και διοχετεύονται από συγκεκριμένα συμφέροντα που θίγονται από τις αλλαγές που επέρχονται και επιβάλλουν πολύ αυστηρότερους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος από αυτούς που ισχύουν σήμερα. Και είναι κρίμα αυτά να υιοθετούνται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, με αφορμή τις αιτιάσεις περί εξυπηρέτησης συμφερόντων ο κ. Σουφλιάς τονίζει: «Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να τονίσω ότι οι υπερβολές και οι λαϊκισμοί υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο. Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετούνται είναι αυτά του ελληνικού λαού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή