Γ. Παπανδρέου: Ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη διατροφική κρίση

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 19:46
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα που έχει προκύψει με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια, κατόπιν αιτήματος του κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μεγάλη διατροφική κρίση, απέναντι στην οποία η ελληνική οικογένεια είναι ανυπεράσπιστη, όπως ανέφερε, με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος.

«Για πολλοστή φορά, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με βασική την ευθύνη του πρωθυπουργού, ούτε ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, ούτε μπόρεσε να εντοπίσει τις επικίνδυνες ουσίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης επέκρινε τη ΝΔ γιατί όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει «στον άμεσο επανασχεδιασμό του συστήματος ασφάλειας τροφίμων, στην άμεση δημιουργία συστήματος διαχείρισης διατροφικών κρίσεων, στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και της ανεξαρτησίας και της δράσης του ΕΦΕΤ, με αξιοκρατική στελέχωση και επαρκή χρηματοδότηση και, βέβαια, στη στήριξη του καταναλωτικού κινήματος».

«Γιατί, μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα, δεν διαθέτει η χώρα μας, δεν διαθέτει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατροφική πολιτική, ενοποιημένο ελεγκτικό μηχανισμό, σύστημα διαχείρισης διατροφικών κρίσεων;» ρώτησε ο κ. Παπανδρέου και υποστήριξε πως «από την άλλη, το κλίμα που συστηματικά καλλιεργεί απέναντι σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην επιχειρηματική τους ευθύνη και την κοινωνική τους λογοδοσία».

Τέλος κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι στην ελληνική οικογένεια, στον Έλληνα καταναλωτή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή