Η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ κατέκτησε το τσάμπιονς λιγκ

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 00:34
UPD:13:55

A- A A+

Την κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον επικράτησε 6-5 στα πέναλτι της Τσέλσι, στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση ολοκληρώθηκαν με το ισόπαλο 1-1. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους» στο 26΄, ενώ ο Φρανκ Λάμπαρντ ισοφάρισε στο 45΄ για τους «μπλε», που ολοκλήρωσαν τον τελικό με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ντρογκμπά στο 115΄.

REUTERS

Δηλώσεις

Αλεξ Φέργκιουσον (προπονητής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): «Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω έναν σπουδαίο αγώνα στην διαδικασία των πέναλτι. Η Τσέλσι στάθηκε τυχερή στην φάση της ισοφάρισης, όμως ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι φανταστικό, δικαιούμασταν την νίκη».

Αβρααμ Γκραντ (προπονητής Τσέλσι): «Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να χάνεις στα πέναλτι. Δεν ξέρω τι να πω. Ημασταν καλύτεροι σε όλον τον αγώνα, με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο. Ακόμη και στα πέναλτι είχαμε την νίκη στα χέρια μας, αλλά μας ξέφυγε. Η διαφορά ανάμεσα στην χαρά και την λύπη, εξαρτάται μερικές φορές από ένα πέναλτι. Ο Τέρι δεν έχει να πει κάτι. Είναι πολύ στενοχωρημένος, έκλαιγε, όμως είναι αυτός που μας οδήγησε μέχρι εδώ. Ηταν πάντα παρών ως πραγματικός αρχηγός και ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει πέναλτι. Οσον αφορά στο μέλλον μου στην ομάδα, είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι τώρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις