Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 07:00
A- A A+

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ βροχές στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες κυρίως στα δυτικά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις παροδικές αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Βελτίωση από το βράδυ. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους η μεγίστη θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος. Λίγε τοπικές νεφώσεις το πρωΐ στα βόρεια. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά τμήματα. Η ορατότητα τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή