Εμμένουν στην αδιαλλαξία τα Σκόπια

Κυριακή, 25 Μαΐου 2008 17:46
UPD:18:28
A- A A+

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό και την παιδεία μας, επειδή αυτά αποτελούν κρίσιμα προαπαιτούμενα για ένα ευημερές, βιώσιμο μέλλον για κάθε έθνος», δήλωσε αργά χθες το βράδυ, από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

«Δεν υπάρχει κανείς διοικητικός μηχανισμός που θα μπορούσε να διαγράψει τη μνήμη για το ποιοι είμαστε και τι είμαστε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο της ταυτότητας. Επομένως, δεν θα ενταχθούμε στην Ευρώπη με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μόνο ως Μακεδόνες» τόνισε ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού, αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου.

«Παρά το γεγονός ότι ένα κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ κάνει προσπάθειες προκειμένου να αποτρέψει την ευρωατλαντική μας ενσωμάτωση, αρνούμενο την εθνική μας ταυτότητα και τη μοναδικότητά μας, εμείς είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ένταξη σε αυτούς τους θεσμούς με αξιοπρέπεια, ως έθνος του οποίου ο πολιτισμός και η γλώσσα αποτελούν έναν από τους θεμέλιους λίθους του ευρωπαϊκού πολιτισμού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή