Παραλήρημα προκλήσεων των Σκοπιανών

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 11:53
A- A A+

Συνεχίζεται και εντείνεται όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, το προκλητικό παραλήρημα των Σκοπιανών, που πλέον διατυπώνουν ανοικτά εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας.

Μετά τις προκλήσεις του αποκαλούμενου Αρχιεπισκόπου «της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» που παρά τις όποιες διευκρινίσεις, επέμεινε στα περί σλαβικής Θεσσαλονίκης, αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες από συλλαλητήριο της σκοπιανής κοινότητας στη Μελβούρνη, όπου ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο προκλήσεων σε βάρος της χώρας μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες με τη σβάστικα αντί του σταυρού, ενώ αποκαλούσαν τους Ελληνες φασίστες και ρατσιστές. Ξεχωριστή θέση είχαν εικόνες και σημαίες του γειτονικού κρατιδίου με τον ήλιο της Βεργίνας στο κέντρο, καθώς και οι χάρτες με το έδαφος των Σκοπίων έως τη Χαλκιδική και πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη!

Σε ανάλογο ύφος και οι αναφορές του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στην προχθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του VΜRΟ-DΡΜΕ. «Η νίκη μας θα είναι τόσο μεγάλη όσο και το όνομα της Μακεδονίας», είπε ο κ. Γκρούεφσκι κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τη μη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. «Πού ήσασταν επί 15 χρόνια για να λύσετε το ζήτημα με την ονομασία; Πέρασαν 15 χρόνια αφότου παραιτηθήκαμε από την ονομασία και αποδεχθήκαμε την προσωρινή ονομασία FΥRΟΜ, αφότου αναθεωρήσαμε το Σύνταγμα, αλλάξαμε τη σημαία και παραιτηθήκαμε από τη φροντίδα για τη μειονότητα. Τώρα, κάνετε τους σοφούς, δηλώνετε έκπληκτοι και μας λέτε ότι η Ελλάδα δεν έχει επικυρώσει τη Συμφωνία για τη Μακεδονία;», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι η αναγέννηση της ΠΓΔΜ «θα έχει ως αποτέλεσμα την ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές, στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς μας, όσον αφορά το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας, ονομασίας, έθνους, γλώσσας, ριζών, υπερηφάνειας και πλούτου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή