Νέα κόντρα για τα συγγράμματα στα Πανεπιστήμια

ΠΑΣΟΚ: Προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία ο υπ. Παιδείας - ΣΥΝ: Εκβιαστής το ΥΠΕΠΘ
Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 15:21
UPD:15:40
A- A A+

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Παιδείας, με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Παιδείας και προσωπικά του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.

«Ο υπουργός Παιδείας ενεργεί ως προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κάθε πρωί χτίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κάθε βράδυ γκρεμίζει τα δημόσια», τόνισε χαρακτηριστικά η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, ¶ννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή απόφαση του υπουργείου για τα συγγραμμάτα και τα κονδύλια.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στο αίτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών για αναστολή εφαρμογής των διατάξεων που καθορίζουν τον νέο τρόπο διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και συγκεκριμένα του Π.Δ. 226/2007, υπογράμμισε ότι «δεν προτίθεται να το κάνει δεκτό», τονίζοντας ότι σε περίπτωση μη εφαρμογής των διατάξεων του προαναφερομένου Π.Δ., «θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην προβεί στην κοστολόγηση των συγγραμμάτων που θα προταθούν με το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα, με συνέπεια τη μη διανομή τους στους φοιτητές και τη μη αποζημίωση των εκδοτών».

«Προχθές, οι τετραετείς προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων, χθες, τα συγγράμματα, αύριο τι; Είναι πια σαφές τι εξυπηρετεί, δυναμιτίζοντας καθημερινά το κλίμα στο πανεπιστήμιο», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Διαμαντοπούλου.

Αλ. Τσίπρας: To YΠΕΠΘ λειτουργεί ως εκβιαστής

Η στάση του υπουργείου Παιδείας σχολιάστηκε και από τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για συμπλεγματική αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο πανεπιστημιο, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι λειτουργεί ως εκβιαστής όταν απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης των συγγραμμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή