ΠΑΣΟΚ: «Μείωση των τιμών εδώ και τώρα»

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 17:33
UPD:17:45
A- A A+

Δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την ακρίβεια και ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως υιοθετεί ημίμετρα.

«Τα 41 μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν αποδίδουν. Βέβαια αυτό έπρεπε να το είχαν αναλογιστεί νωρίτερα οι ιθύνοντες, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις δεν συνιστούν τίποτε περισσότερο από ένα συνονθύλευμα ευχών, γενικών διακηρύξεων και γραφειοκρατικών προσεγγίσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε τη μείωση των τιμών των προϊόντων και τον κατευνασμό της ακρίβειας μέσω της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού.

«Η απάντηση είναι μία: Μείωση τιμών εδώ και τώρα. Η μείωση τιμών δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από μια ουσιαστική μείωση στα τιμολόγια των κρατικών επιχειρήσεων και θα πρέπει να συνεχιστεί με μεσοσταθμική μείωση της τάξεως μέχρι 8% σε όλα τα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης και σε ορισμένες περιοχές της αγοράς, σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως ο καφές, της τάξεως του 30% και άνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος γνωστοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία «εθνικού καταναλωτικού δικτύου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή