Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επίσημα νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008 12:43
UPD:18/06/2008 17:05
EPA/SRDJAN SUKI

A- A A+

Την πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε επισήμως σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας (ετήσιες απολαβές, χρονική διάρκεια κτλ) δεν ανακοινώθηκαν, ωσόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιο του πρώην προπονητή της Εσπανιόλ με τους νταμπλούχους θα είναι διετές.

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Προγήθηκε η συνάντηση του γενικού διευθυντή του Ολυμπιακού Γιάννη Χρυσικόπουλου με τους εκπροσώπους του Βαλβέρδε στη Βαρκελώνη - συνάντηση η οποία τελικά κατέληξε σε συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε στην ισπανική πόλη μαζί με τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ, Θοδωρή Γιαννίκο, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του πρώην τεχνικού της καταλανικής ομάδας και κουβέντιασαν το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πρωταθλητών για τα επόμενα τρία χρόνια, με ετήσιες αποδοχές από 1,2 μέχρι 1,5 εκ. ευρώ.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1964 στην περιοχή Βιαντάρ ντε λα Βέρα της Εξτρεμαδούρα, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και συγκεκριμένα το 1983 όταν και για δύο αγωνιστικές σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ντεπορτίβο Αλαβές προτού μετακομίσει το 1985 στη Σεστάο όπου και παρέμεινε μία σεζόν. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Εσπανιόλ με την οποία αγωνίστηκε για δύο χρονιές (1986-1988).

Η κορυφαία στιγμή της πορείας του ως ποδοσφαιριστής ήρθε με τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Ο Βαλβέρδε παρέμεινε στο "Καμπ Νόου" για δύο σεζόν, κατακτώντας ένα κύπελλο Ισπανίας και ένα κύπελλο UEFA. Το 1990 μετακόμισε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο όπου και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, παραμένοντας για έξι χρόνια. Επόμενος σταθμός, η Μαγιόρκα όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Η προπονητική του καριέρα αρχίζει το 1997 όταν και ανέλαβε τους νέους της Μπιλμπάο. Μετά από έξι χρόνια ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής στην ομάδα της Βασκονίας (2003).

Επειτα από δύο εξαιρετικές σεζόν στην τεχνική ηγεσία της Μπιλμπάο ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ανέλαβε τις τύχες της Εσπανιόλ, οδηγώντας την μάλιστα στον τελικό του κυπέλλου UEFA την σεζόν 2006-07.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις