Γ. Καρατζαφέρης: «Ναι» στη σύσταση Εξεταστικής για τα ομόλογα

Βολές του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008 14:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

Υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

Παράλληλα, έβαλε τόσο κατά της ΝΔ όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας τους προσπάθεια συμψηφισμού και συγκάλυψης των σκανδάλων.

Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε ακόμη λόγο για πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση, επικαλούμενος τόσο το πόρισμα Ζορμπά όσο και την έκθεση του αντεισαγγελέα Πεπόνη.

Επίσης επέκρινε με δριμύτητα και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για τους χειρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι αν λειτουργούσε ανεξάρτητα θα έπρεπε να στείλει το πόρισμα των ομολόγων στη Βουλή για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή και να φανεί ότι και τα δύο κόμματα είναι μπλεγμένα και όχι να το θέτει στο αρχείο.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Δικαιοσύνης για την αναφορά του στο ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να προσέξει μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

«Δηλαδή, ξέρετε πράγματα και τους συγκαλύπτετε;» ρώτησε τον κ. Χατζηγάκη. «Ή δεν ξέρετε και τότε αυτό συνιστά συκοφαντία ή ξέρετε και τους συγκαλύπτετε» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στον αντιπρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι, όταν ο ίδιος τον χαρακτήριζε «νέο Κοσκωτά», η αξιωματική αντιπολίτευση «ποιούσε τη νήσσα». Επίσης άφησε αιχμές για τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο επιχειρηματίας με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν καταθέσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα όσα υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστος Παπουτσής να τον διαψεύδει κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή