Χ. Παναγόπουλος: Και αξιόπιστη και έγκυρη η ΕΡΤ

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008 14:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με απήχηση στην κοινωνία τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ

A- A A+

Την εκτίμηση ότι τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ είναι πολύ ισχυρά, με απήχηση στην κοινωνία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ΕΡΤ είναι και αξιόπιστη και έγκυρη, διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος και διεύθυνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Oι ειδήσεις στη δημόσια τηλεόραση».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας MRB Ελλάς, από το διευθύνοντα σύμβουλό της Δημήτρη Μαύρο, μία έρευνα που έγινε σε συνεργασία με την AGB και αφορούσε την κοινωνική απήχηση των ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΜRB, η μέση ημερήσια κάλυψη για δελτία ειδήσεων, με χρονικό δείκτη τα δέκα λεπτά τουλάχιστον τηλεθέασης κατά το μήνα Μάρτιο του 2008, ήταν για τη ΝΕΤ 1.119.700 τηλεθεατές, για την ΕΤ1 248.900 και για την ΕΤ3 270.800. Ο αντίστοιχος δείκτης για το Mega ήταν 1.358.400, για το Alter 1.040.700, για τον Αντένα 988.700, για τον Alpha 761.300 και το Σταρ 722.400.

Επιπλέον, η έρευνα απέδειξε μια διαχρονικότητα κοινωνικής απήχησης στη μέση ημερήσια κάλυψη για τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ εφόσον αντίστοιχα ήταν και τα ποσοστά τόσο κατά το Νοέμβριο του 2007 όσο και κατά το Μάρτιο του 2007.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος δήλωσε ότι θα δώσει τα στοιχεία στο ΕΣΡ και στους βουλευτές, προκειμένου να μπουν στην πολιτική και κοινωνική συζήτηση, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η εικόνα μιας έγκυρης και αξιόπιστης ΕΡΤ ξεκίνησε να χτίζεται νωρίτερα, επί Στάγκου και σήμερα έχει διαμορφωθεί ένα απόλυτα ελεύθερο περιβάλλον εργασίας».

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, Πάνος Λουκάκος, παρατήρησε ότι η μέτρηση των ειδήσεων δεν πρέπει να γίνεται όπως στο τελευταίο χαμηλού επιπέδου σήριαλ.

Εξάλλου, σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με τη διακοπή συνεργασίας της ΕΡΤ με το δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ απάντησε ότι για το θέμα αυτό έχει ήδη απαντήσει και πρόσθεσε : «Η κρίση της διοίκησης της ΕΡΤ σχετικά με το πότε ολοκληρώνεται ή όχι μια εκπομπή βασίζεται στα στοιχεία της χρονιάς, την ποιότητα και άλλα».

Προτεινόμενα για εσάς