Γ. Παπανδρέου: «Συγκαλύπτετε τη δομημένη απάτη στο σκάνδαλο των ομολόγων»

Επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και κατά του ΚΚΕ
Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008 15:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Για συγκάλυψη της «δομημένης απάτης στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων των ασφαλιστικών Ταμείων», μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, επί της προτάσεως του Κινήματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την πρόταση, πράξη ευθύνης του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στους εργαζόμενους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την αρνητική της στάση επιβεβαιώνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της διαφθοράς.

«Συγκαλύπτετε την δομημένη απάτη στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων των ασφαλιστικών Ταμείων, γιατί αυτό έχει και πολιτική ταυτότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αδυνατεί να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, τον καταναλωτή από την ακρίβεια, την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και αυθαιρετεί με την κομματική εξουσία».

Εξάλλου, ο Γιώργος Παπανδρέου εγκάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ η οποία, όπως παρατήρησε, «αντί για διαφάνεια, ψηφίζει σήμερα παρών», ενώ συνέπραττε στην αναθεώρηση μιας συντεχνιακής ρύθμισης στο Σύνταγμα.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο κ. Παπανδρέου απέναντι στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος -όπως είπε- αρνηθηκε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Siemens. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόταση του να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, για να λάμψει η αλήθεια και να προστατευθεί η τιμή του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Απάντηση ΚΚΕ

Στις βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απάντησε το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για γελοίες κατηγορίες: «Κατανοούμε ποια ανάγκη οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταφύγει σε γελοίες κατηγορίες κατά του ΚΚΕ. Η δυσκολία του είναι μεγάλη. Ενώ έχει ίδια στρατηγική και πολιτική με τη ΝΔ πρέπει να δείξει ότι έχει διαφορές», παρατήρησε το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή