Η Διεθνής Αμνηστία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΠΓΔΜ

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 12:11
A- A A+

Μικρή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της αστυνομίας και της δικαιοσύνης αλλά και συνέχιση των διακρίσεων σε βάρος των μειονοτήτων και ιδιαίτερα των Ρομά, καταγράφει η Διεθνής Αμνηστία στην ΠΓΔΜ, στην τελευταία ετήσια έκθεσή της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον πλανήτη.

Όπωςσημειώνεται στην έκθεση της διεθνούς οργάνωσης, τη διοικητική μεταρρύθμιση εμποδίζουν οι πολιτικές έριδες μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας, μεταξύ της κυβέρνησης και των αλβανικών κομμάτων της χώρας, αλλά και μεταξύ των ίδιων των αλβανικών κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες από το Κόσοβο που διαβιούν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει ότι το κράτος δεν κατάφερε να τους εξασφαλίσει τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των άλλων πολιτών.

Η έκθεση της διεθνούς οργάνωσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνει ακόμη ότι η ΠΓΔΜ δεν έχει ακόμη επικυρώσει τη συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά την ανάληψη δράσης για την πάταξη της παράνομης εμπορίας ανθρώπων. Τον Φεβρουάριο, ωστόσο, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής για την προστασία των παιδιών, θυμάτων του trafficking.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΙΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή