ΠΑΣΟΚ για ΟΤΕ: «Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας»

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 17:27
A- A A+

«Σήμερα, ο κ. Αλογοσκούφης, με μεγάλη καθυστέρηση, καταθέτει στη Βουλή τη συμφωνία παραχώρησης και εκποίησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την κατάθεση στη Βουλή της συμφωνίας με την D.T. για τον ΟΤΕ.

«Σήμερα, επιβεβαιώνονται οι χειρότεροί μας φόβοι, για το πόσο επιζήμια είναι αυτή η συμφωνία για την οικονομία και τον ΟΤΕ. Η αγορά έχει ήδη κρίνει αυτό τον “γάμο” και τις προοπτικές του. Η μετοχή του Οργανισμού κατρακυλάει», συμπλήρωσε η κ. Κατσέλη.

Ανέφερε ακόμη ότι στη συνέντευξή του, σήμερα, ο κ. Αλογοσκούφης «δεν απάντησε σε πέντε αμείλικτα ερωτήματα:

»Ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ στο 28%, που άφησε ανοχύρωτο τον Οργανισμό απέναντι σε επιθετική εξαγορά;

Γιατί δεν προχώρησε σε ανοικτό διαγωνισμό για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και επέλεξε αυτή την αδιαφανή διαδικασία;

Γιατί επέλεξε η κυβέρνηση να γίνει εγγυητής του μεγάλου υπερτιμήματος που εισέπραξε ένας ιδιώτης, ο κ. Βγενόπουλος;

Γιατί δεν επεδίωξε να προστατευτούν τα συμφέροντα των υπολοίπων μετόχων του ΟΤΕ;

Ποιο είναι το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού, χάριν του οποίου αφελληνίζεται ο ΟΤΕ και παραδίδεται σε μια γερμανική κρατική εταιρεία, που έχει τις δικές της επιδιώξεις και αντιμετωπίζει, μάλιστα, οξύτατα προβλήματα;»

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή