Κ. Καραμανλής: Έγιναν σημαντικά βήματα στο ΕΣΥ

Βολές από Γ. Παπανδρέου
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008 11:08
UPD:11:42

A- A A+

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου για το σύστημα υγείας.

«Τα πράγματα αλλάζουν και η κατάσταση βελτιώνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ενισχύσαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς , όλα τα πορίσματα ελέγχου αξιολογούνται υπεύθυνα. Βάζουμε τέλος στο άναρχο τοπίο στα οικονομικά της υγείας», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, οι διαδικασίες για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ επιταχύνονται και κύρια προτεραιότητα είναι η επάνδρωση των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ψευδή τον ισχυρισμό ότι το ΕΣΥ είναι σε καθοδική πορεία. «Βάλαμε ψηλά τον πήχυ, ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι βαθιά ριζωμένα στο χρόνο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

«Η πλειοψηφία του ανθρώπινου δυναμικού υπηρετεί με σοβαρότητα το σύστημα υγείας. Βάλαμε τέλος στις πρακτικές του συμψηφισμού και των συγκαλύψεων που άφησε το χθες. Δεν εξωραΐζουμε τίποτα. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι βαθιά ριζωμένα στο χρόνο. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια εξυγίανσης και αναβάθμισης του συστήματος. Σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση πόρων», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Γ. Παπανδρέου: Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ

Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι υπό κατάρρευση, υπογράμμισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/30/1518973.htm . Σήμερα, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, μιλούν πιο εύκολα οι παραλείψεις σας από ό,τι τα εύκολα λόγια σας.

Τα κέντρα υγείας εγκαταλείπονται, ενώ επί τέσσερα χρόνια δεν έχουν διοριστεί ιατροί σε μονάδες εντατικής θεραπείες. Την ίδια ώρα λόγω καθυστερήσεων οι προμήθειες γίνονται εξωσυμβατικά, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, διερωτώμενος μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή