Ανησυχία για τα επεισόδια στην ΠΓΔΜ εξέφρασαν Τίρανα και Πρίστινα

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 17:36
A- A A+

Την ανησυχία της για τα βίαια επεισόδια που αμαύρωσαν τη χθεσινή εκλογική διαδικασία στην ΠΓΔΜ, εξέφρασε η κυβέρνηση του Κοσόβου.

Ο αντιπρόεδρος, Χαϊρεντίν Κούτσι, κάλεσε όλα τα αλβανικά κόμματα της χώρας να σεβαστούν τη βούληση του λαού και τόνισε ότι «αυτό που ενδιαφέρει την Πρίστινα, είναι η διεξαγωγή των εκλογών με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και η επικράτηση δημοκρατικών πολιτικών σχέσεων στη χώρα».

Τα ένοπλα επεισόδια στις περιοχές της ΠΓΔΜ όπου υπερτερεί το αλβανικό στοιχείο, καταδίκασαν με δηλώσεις τους και ο αντιπρόεδρος της "Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου", Μπαϊράμ Κοσούμι, ο αντιπρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", Νταρντάνια Νέσα Γκατζέρι, και ο αντιπρόεδρος της "Συμμαχίας για Νέο Κόσοβο", Ιμπραχίμ Μακόλι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Αλβανίας και της Κροατίας, Λουλζίμ Μπάσα και Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς αντίστοιχα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους στα Τίρανα.

«Καλώ τους πολιτικούς ηγέτες (στην ΠΓΔΜ), κυρίως τους Αλβανούς, να πάρουν αποστάσεις από τη βία και να επιδείξουν πολιτική ωριμότητα, ώστε η εκλογική διαδικασία να ολοκληρωθεί ειρηνικά», δήλωσε ο κ. Μπάσα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της σταθερότητας στην ΠΓΔΜ για την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή