ΑΠΘ: Συνέδριο για τις νεώτερες εξελίξεις στη βαρύτητα

Στις 4, 5 και 6 Ιουνίου
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008 11:43
A- A A+

Το 13ο Συνέδριο της σειράς "Recent Developments in Gravity" (Νεώτερες Εξελίξεις στη Βαρύτητα) διοργανώνεται από το Εργαστήριο Αστρονομίας του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής ΣΘΕ/ ΑΠΘ.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 110 σύνεδροι (με συμμετέχοντες από όλες τις ηπείρους) και οι ανακοινώσεις αφορούν στις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στα εξής επιστημονικά πεδία: Θεωρία Σχετικότητας, Κοσμολογία, Βαρυτική Ακτινοβολία, Σχετικιστική Αστροφυσική, Κβαντική Βαρύτητα και Εναλλακτικές Θεωρίες Βαρύτητας. Οι κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι από τους κορυφαίους διεθνώς αναγνωρισμένους θεωρητικούς φυσικούς, αστροφυσικούς και κοσμολόγους: οι Abhay Ashtekar (Penn-State), George Ellis (Cape Town), Valeri Frolov (Alberta), James Hough (Glasgow), Renate Loll (Utrecht), Pablo Laguna (Penn-State) και Δημήτριος Ψάλτης (Arizona), ενώ άλλοι δέκα αναγνωρισμένοι επιστήμονες της χώρας μας και του εξωτερικού θα παρουσιάσουν ομιλίες επισκόπησης. Συνολικά, οι ομιλητές ξεπερνούν τους εξήντα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων «Μακεδονία» του ξενοδοχείου «Φιλίππειον», στη Θεσσαλονίκη, στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2008. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008, στις 9 π.μ. Την έναρξη του συνεδρίου προβλέπεται να κηρύξει ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μ. Τζίμας.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Φυσικής και του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής και με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση, της Ν.Α. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Δικτύου Αστροσωματιδιακής Φυσικής ILIAS, της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. και του British Council.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή