Το αδιαχώρητο έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ κατά τη διανομή λαμπτήρων

Συμβολική ενέργεια της Greenpeace για την εξοικονόμηση ενέργειας
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008 11:45
UPD:13:16
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

A- A A+

Το αδιαχώρητο επικράτησε έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη κατά τη συμβολική διανομή ηλεκτρικών λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας από την Greenpeace.

Η περιβαλλοντική οργάνωση προχώρησε σε αυτή τη συμβολική ενέργεια ως απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλου, που συνέδεσε την προστασία του περιβάλλοντος με τα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Με κεντρικό σύνθημα «Μπλακάουτ: μια προσφορά της ΔΕΗ - Εξοικονόμηση ενέργειας τώρα», ακτιβιστές της Greenpeace διένειμαν σήμερα το πρωί λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, επαναλαμβάνοτας με αυτό τον τρόπο προηγούμενη πρόταση της Greenpeace στη ΔΕΗ για προσφορά δύο λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

«Την ώρα που η κατανάλωση ενέργειας στη χώρα μας αυξάνεται κατακόρυφα, δεν μπορούμε να στραφούμε παρά μόνο στο αυτονόητο: την εξοικονόμηση. Η ΔΕΗ οφείλει να ανοίξει το δρόμο προς την ορθολογική χρήση της ενέργειας, προσφέροντας σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό 2 λάμπες εξοικονόμησης», δήλωσε η Ναταλία Τσιγαρίδου, Υπεύθυνη του Δικτύου Δράσης Καταναλωτών της Greenpeace.

«Η ΔΕΗ ουσιαστικά παραδέχεται ότι η ενεργειακή της πολιτική όχι μόνο καταστρέφει το περιβάλλον, αλλά και είναι οικονομικά ασύμφορη. Αντί λοιπόν να σχεδιάζει την κατασκευή πετρελαϊκών και ανθρακικών σταθμών και να ζητάει απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος, πρέπει να επενδύσει στην εξοικονόμηση ενέργειας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιμπραήμ, Υπεύθυνος για την Εκστρατεία Κλιματικών Αλλαγών και Ενέργειας της Greenpeace.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή