Eυ. Βενιζέλος: Η D.T. υποχρεούται να προβεί σε δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ, εάν εγκριθεί η συμφωνία

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 13:35
A- A A+

«Yποχρεωμένη να προβεί σε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του ΟΤΕ και άρα για την απόκτηση των μετοχών των μικρομετόχων είναι η Deutsche Telekom, σε περίπτωση που τελικώς κυρωθεί η συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο».

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ. Βενιζέλος ζητά από τον κ. Αλογοσκούφη «να του απαντήσει σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που είναι αρμόδια για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και της σχετικής κοινοτικής οδηγίας και για το εάν το ελληνικό δημόσιο έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα ή έχει σχεδιάσει τις κινήσεις του σε περίπτωση που η Deutsche Telecom υποχρεωθεί τελικώς, όπως προβλέπει ο νόμος, να προβεί σε αυτήν τη δημόσια προσφορά».

«Η υποχρεωτική δημόσια προσφορά είναι προφανές ότι αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας και θέτει ξανά το ζήτημα της σχέσης του δημοσίου με τον κρίσιμο χώρο των τηλεπικοινωνιών», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή