ΚΚΕ: Φτάνει η υποκρισία για δήθεν περιβαλλοντική ευαισθησία

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 14:38
A- A A+

Να σταματήσει η υποκρισία για δήθεν περιβαλλοντική ευαισθησία, ζητεί το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Όπως σημειώνει, «δεν φταίει γενικά ο άνθρωπος, η εργασία και οι γνώσεις του, οι επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις του για τις τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον». «Φταίει -τονίζει- η υποταγή τους στα μονοπώλια, στο σιδερένιο νόμο του κέρδους, της λεγόμενης "επιχειρηματικότητας" και "ανταγωνιστικότητας", που διδάσκονται από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο ως κοινωνικές αξίες και πρόοδος. Φταίνε οι διεθνείς συμφωνίες, οι θεσμοί και οι νόμοι, η εξουσία που προστατεύει τη μεγάλη ατομική ιδιοκτησία στη γη, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής».

«Για τα εγκλήματα με τις διοξίνες, τη μίξη καρκινογόνων ουσιών με βρώσιμες ουσίες και άλλα με καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, ευθύνονται οι βιομηχανίες τροφίμων με τα αμύθητα κέρδη. Ρύποι και απορρίμματα γίνονται εμπορεύματα με σκοπό το κέρδος», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Όπως καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «είναι υποκρισία να μιλούν κυβέρνηση, ΕΕ, τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την ίδια στιγμή να μη διαθέτουν ή να μην διεκδικούν πόρους για την ανακύκλωση, για φίλτρα και άλλα τεχνικά μέτρα στις βιομηχανίες, για αντιπυρικά - αντιπλημμυρικά - αντισεισμικά μέτρα».

«Είναι υποκρισία να γιορτάζεις τη "Μέρα του Περιβάλλοντος" ενώ φορολογείς και ξαναφορολογείς το εργατικό και λαϊκό εισόδημα για να επιδοτήσεις το μεγάλο κεφάλαιο... Δεν είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης και συνευθύνης των εργαζομένων, αλλά ευθύνη της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, του κράτους της, των διακρατικών συμμαχιών της, όπως η ΕΕ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή