Γ. Παπανδρέου: «Πράσινη επανάσταση» για το σήμερα και το αύριο της χώρας

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 14:47
A- A A+

«Το μοντέλο της “πράσινης ανάπτυξης” που θα απαντά ταυτόχρονα στην κλιματική αλλαγή, στην ενεργειακή ασφάλεια και την αυτονομία, στις οικονομικές ανισότητες, στην ποιότητα ζωής και εργασίας» προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προειδοποιεί πως αν συνεχίσουμε το σημερινό αναπτυξιακό μοντέλο «θα βρεθούμε να πέφτουμε στον γκρεμό - αντιμέτωποι με την καταστροφική κλιματική αλλαγή, τον εφιάλτη της ανισότητας και της πείνας για εκατομμύρια ανθρώπους, την πολιτική κρίση αλλά και τους πιθανούς πολέμους για τους φυσικούς πόρους, τα νέα προσφυγικά ρεύματα, τις νέες μορφές βίας για την πρόσβαση σε φυσικούς πόρους, όπως το νερό».

Κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας «πράσινης επανάστασης» για το σήμερα και το αύριο της χώρας μας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στέλνει το μήνυμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παντού!» τονίζοντας πως η πρότασή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγγυάται μια ανάπτυξη, που συνδυάζει την ποιότητα στην εργασία, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τη γνώση, τις νέες τεχνολογίες δίνοντας στη χώρα νέες προοπτικές.

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ακόμη πως σήμερα διαμορφώνεται, σε όλο τον κόσμο, μια νέα περιβαλλοντική συνείδηση αναφέροντας πως σήμερα γίνεται μια «πράσινη επανάσταση» με πρωταγωνιστές τους πολίτες. Προτείνει δε την ευρύτατη συνεργασία - την απαραίτητη συλλογική δράση για το κοινό μέλλον, όπως ανεφέρει, πολιτών, επιχειρήσεων, κυβερνήσεων, κομμάτων και ΜΜΕ.

«Οι επιχειρήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι ο μόνος τρόπος να επιζήσουν είναι να μειώσουν τους ρύπους που εκπέμπουν. Προτείνουμε την στήριξη με κίνητρα των επιχειρήσεων που γίνονται “πράσινες”. Οι πολίτες να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να ενημερώνονται και να ελέγχουν την Πολιτεία και τις επιχειρήσεις για τις δικές τους ευθύνες» διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή