Σκληρή απάντηση Μπακογιάννη στους Σκοπιανούς

«Θα συνειδητοποιήσουν πόσο σοβαρό είναι»
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 20:53
UPD:20:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Σκληρή και συνάμα σαφή απάντηση στα Σκόπια έδωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη νέα πρόκληση από τις αρχές της γειτονικής χώρας να απαγορεύσουν τη διέλευση τμήματος της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου από το έδαφος της.

«Τα Σκόπια θα συνειδητοποιήσουν πόσο σοβαρό είναι να παρεμποδίζεται η διέλευση μιας δύναμης ειρηνευτικής που έχει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή», διεμήνυσε η κ. Μπακογιάννη http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/04/1521199.htm και υπογράμμισε ότι το θέμα θα απασχολήσει το ΝΑΤΟ και την KFOR http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/04/1521349.htm .

«Η απαγόρευση από τις αρχές της ΠΓΔΜ της διέλευσης τμήματος της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου, από τα σύνορα της ΠΓΔΜ με προορισμό το Κόσοβο, όπου συμβάλλει στην εκπλήρωση της σημαντικής για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα αποστολής της Συμμαχίας, έγινε κατά παράβαση της συμφωνημένης διαδικασίας που ακολουθείται εδώ και οκτώ χρόνια», είχε δηλωσει ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, κάνοντας λόγο για προφάσεις και αβάσιμες δικαιολογίες των Σκοπιανών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/04/1521275.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή