Μπελίζ: Πέντε νεκροί από την καταιγίδα «Αρθουρ»

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 08:05
A- A A+

Οι πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα «Αρθουρ» στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον πέντε ανθρώπων στο νοτιοανατολικό Μπελίζ, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους, ανακοίνωσαν οι αρχές στην μικρή αυτή κεντροαμερικανική χώρα χθες Τετάρτη.

Η τροπική καταιγίδα «Αρθουρ», η πρώτη της χρονιάς στον Ατλαντικό, προκάλεσε βροχόπτωση 28 εκατοστών στο Μπελίζ αυτήν την εβδομάδα καθώς κινείτο προς το εσωτερικό της κεντροαμερικανικής περιφέρειας, πλήττοντας επίσης νότιες περιοχές του Μεξικού.

Η σορός ενός βρέφους 2 ετών βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τις αρχές. Ο πατέρας του μικρού αγοριού πάλευε με τα νερά μιας σφοδρής πλημμύρας επί δύο ώρες αβοήθητος πριν τελικά το παιδί παρασυρθεί.

Δύο άνθρωποι από τη νοτιοανατολική περιοχή Σταν Κρηκ αγνοούνταν έως αργά χθες Τετάρτη.

Το Μπελίζ, ανάμεσα στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, με πληθυσμό μόλις 300.000 κατοίκων, είναι γνωστό για τα νησιά με τους φοίνικες, τους κοραλλιογενείς υφάλους και τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, όμως τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη χώρα ήταν κάθε άλλο παρά χαλαρή. Οι βροχές από την τροπική καταιγίδα ¶ρθουρ σάρωσαν μεγάλα τμήματα του νότου διαλύοντας δύο σημαντικές γέφυρες και διακόπτοντας τη λειτουργία οδικών αρτηριών που θεωρούνται κρίσιμες για τους τομείς της γεωργίας και της αλιείας.

Ο πρωθυπουργός Ντην Μπάροου, ο πρώτος μαύρος που αναδείχθηκε στην εξουσία στη χώρα κι ανέλαβε το Φεβρουάριο, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά ακραίο καιρικό φαινόμενο που «ακόμη κι αν είχαμε την μεγαλύτερη θέληση και τους καλύτερους πόρους στον κόσμο δε θα μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει».

Οι αρχές του Μπελίζ εκτιμούν ότι από το φαινόμενο επλήγησαν 13.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή