Σρι Λάνκα: Συγκρούσεις στρατού-Ταμίλ, 39 αντάρτες νεκροί

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 10:37
A- A A+

Στρατιώτες στη Σρι Λάνκα σκότωσαν 39 αντάρτες Ταμίλ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα βόρεια της νήσου, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Από την πλευρά τους οι αντάρτες είπαν ότι σκότωσαν τουλάχιστον 10 στρατιώτες.

Η αεροπορία της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε θέσεις ανταρτών για να στηρίξει τις επίγειες δυνάμεις καθώς ο στρατός πιέζει την άμυνα των ανταρτών για να καταλύσει το προπύργιό τους στα βόρεια.

Οι μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών Ταμίλ εντάθηκαν από τον Ιανουάριο όταν η κυβέρνηση ήρε επίσημα την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών, οδηγώντας σε νέο εμφύλιο πόλεμο το 2006.

Από τον εμφύλιο πόλεμο 25 ετών στο νησί περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι καθημερινές συγκρούσεις από εδάφους, θαλάσσης και αέρος όλο και αυξάνουν αυτόν τον αριθμό, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους μακριά από τις εστίες τους.

Οι συγκρούσεις στις βόρειες περιοχές της Τζάφνα, στην Βαβουνίγια, την Πολοναρούβα και τη Μανάρ, σημειώθηκαν μία ημέρα μετά την κατηγορία του στρατού ότι οι αντάρτες ευθύνονται για τη βομβιστική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 27 πολιτών στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο.

Οι αντάρτες που πολεμούν για ανεξάρτητο κράτος στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, δεν σχολίασαν άμεσα το θέμα, ωστόσο στο site τους (www.tamilnet.com) ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν 10 στρατιώτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή