Διεθνές συνέδριο ναοδομίας στις 6 και 7 Ιουνίου

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 12:43
A- A A+

Στις 6 και 7 Ιουνίου 2008 θα διεξαχθεί το Α' Διεθνές Συνέδριο Ναοδομίας, το οποίο διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Θέμα του συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Γ. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), αποτελεί η διερεύνηση της νεότερης δραστηριότητας στον τομέα της ναοδομίας.

Η θεματολογία αναφέρεται κυρίως στη διατύπωση απόψεων που αφορούν σύγχρονες προσεγγίσεις σχεδιασμού των Ναών, εξετάζοντας ζητήματα μορφής, λειτουργίας, διακόσμου, τεχνολογίας υλικών και στατικής λειτουργίας.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ναοδομίας με τίτλο «Παράδοση και Νεωτερικότητα στη Σύγχρονη Ναοδομία» αποτελεί μία από τις δράσεις που υλοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τελικός δικαιούχος του έργου «Ναοδομία : Η αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιερών τόπων λατρείας, από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια έως σήμερα».

Το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG IIIB - ARCIMED και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ομιλητές θα είναι οι: Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Θωμάς Συνοδινός, Πρόεδρος της ΕΣΕ, κ. Σταύρος Μιχαλαριάς, Συντηρητής έργων Τέχνης και μέλος της ΕΣΕ και

κ. Νικόλαος Γκιολές, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ε.Σ.Ε. .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή