Βουλή: Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 16:41
A- A A+

Στην υιοθέτηση δέσμης φιλικών προς το περιβάλλον μέτρων και ενεργειών έχει προχωρήσει η Βουλή των Ελλήνων. Αναλυτικά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ανέφερε τα εξής:

«Η Βουλή προωθεί από σήμερα, τη χρήση βιοδιασπώμενων σάκων απορριμμάτων σε όλα τα κτήρια του Κοινοβουλίου, οι οποίοι δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Προχωρεί στην εγκατάσταση στη στέγη του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 78,3 KW. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη μέρους των αναγκών της Βουλής, ενώ σε περιπτώσεις πλεονάσματος αυτή θα διαχέεται στο δίκτυο της ΔΕΗ δωρεάν.

Τοποθετεί Κάδους συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών σε 11 σημεία του Μεγάρου της Βουλής. Επίσης, σταδιακά, αντικαθίστανται οι λαμπτήρες πυρακτώσεως με οικολογικούς λαμπτήρες φωτισμού.

Προμηθεύτηκε τρία (3) οχήματα υβριδικής τεχνολογίας για τις ανάγκες της Βουλής, από τις τρεις (3) εταιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, ενώ θα προχωρήσει σταδιακά στην ανανέωση των οχημάτων της με οχήματα υβριδικής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή