Κίνα: «Λουκέτο» σε φαρμακεία που διέθεταν απαγορευμένες ουσίες σε αθλητές

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 09:33
A- A A+

Οι κινεζικές αρχές αφαίρεσαν τις άδειες από εννιά φαρμακεία στην πόλη Ανσάν της επαρχίας Λιαονίνγκ τα οποία πουλούσαν απαγορευμένες ουσίες που βελτιώνουν τις επιδόσεις των αθλητών, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί ότι θα σταματήσει με κάθε τρόπο τη χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στα μέσα Μαΐου ξεκίνησε στην Κίνα επιχείρηση κατά του ντόπινγκ στο Πεκίνο και σε 5 ακόμη πόλεις που θα φιλοξενήσουν Ολυμπιακά αθλήματα, μετά από απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της υπηρεσίας, Γιαν Γιανγκίνγκ οι αρχές έχουν βασικό στόχο να ελέγξουν τόσο την παραγωγή όσο και την πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων ώστε να αποτραπεί η διάθεση των παράνομων ουσιών τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν και να χρησιμοποιηθούν από αθλητές κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Η πόλη Ανσάν ήταν το κέντρο σκανδάλου ντόπινγκ τον Αύγουστο του 2006 όταν ανακαλύφθηκαν σε προπονητικού κέντρου αθλητικού σχολείου 450 φιαλίδια ερυθροπροτεϊνης, τεστοστερόνης και στεροειδών τα οποία έπαιρναν νεαροί αθλητές για να έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις.

AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις