Εγκώμια Ομπάμα για τη Χίλαρι και συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 11:06
UPD:11:21
A- A A+

Συνάντηση με την πρώην εσωκομματική αντίπαλό του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε χθες βράδυ στην Ουάσινγκτον ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπάρακ Ομπάμα.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Ομπάμα επρόκειτο να επιστρέψει αεροπορικώς στο Ιλινόις, ωστόσο δεν εμφανίσθηκε για την πτήση του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες, αλλά έκανε μία στάση στην κατοικία της Κλίντον στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον, Φιλ Σίνγκερ, δήλωσε πως η Γερουσιαστής της Νέα Υόρκης δεν εκλιπαρεί για την αντιπροεδρία, μολονότι η ίδια είχε δηλώσει προηγουμένως πως είναι «ανοικτή» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Σίνγκερ τόνισε πως η απόφαση για τον αντιπρόεδρο εναπόκειται στον ίδιον τον Μπάρακ Ομπάμα.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο της Χίλαρι Κλίντον, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο ενδεχόμενο καθόδου του στις εκλογές του Νοεμβρίου με την πρώην αντίπαλό του υποψήφια για την αντιπροεδρία. Μάλιστα, εγκωμιαστικά σχόλια επεφύλαξε και για δύο Δημοκρατικούς από τη Βιρτζίνια, που θεωρούνται επίσης πιθανοί να επιλεγούν για την αντιπροεδρία, τον κυβερνήτη Τιμ Κέιν και τον Γερουσιαστή Τζιμ Γουέμπ. Παράλληλα, ο Μπάρακ Ομπάμα υπογράμμισε πως οι Δημοκρατικοί θα κατέβουν ενωμένοι για να κατακτήσουν το Λευκό Οίκο.

«Έγραψε ιστορία», τόνισε ο Μπάρακ Ομπάμα για την Κλίντον, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βιρτζίνια, που παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα προπύργια των Ρεπουμπλικανών. «Δεν υπάρχουν πολλές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής στην ιστορία μας που να είναι πιο έξυπνες, πιο ακατάβλητες, πιο αφοσιωμένες να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε έχει την ανάγκη της Γερουσιαστού Κλίντον», σημείωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ενώπιον 25.000 υποστηρικτών του στο Μπρίστοου.

«Είμαι ένας καλύτερος υποψήφιος χάρη σε όσα εκείνη επέτυχε κι αξίζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας», παρατήρησε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οι δύο κόρες μου αισθάνονται διαφορετικά λόγω του γεγονότος ότι εκείνη υπήρξε υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ».

Παράλληλα, ο Ομπάμα διαβεβαίωσε τους οπαδούς του πως το Δημοκρατικό κόμμα θα είναι ενωμένο στη μάχη για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου. «Γνωρίζω πως δεν θα είμαστε διχασμένοι, διότι όποιες κι αν ήταν οι διαφορές μεταξύ εμού και της Χίλαρι Κλίντον, δεν είναι τίποτε έναντι των χασμάτων που μας χωρίζουν με το άλλο στρατόπεδο», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως πως αποσύρεται υπέρ του Ομπάμα από την προκριματική αναμέτρηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών, σε εκδήλωση το Σάββατο στην Ουάσιγκτον.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή