Στη σύσταση Εξεταστικής για την υπόθεση Siemens επιμένει το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να κρύψει, τίποτα να φοβηθεί και δεν χρωστάει σε κανέναν»
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 15:13
A- A A+

Το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Siemens επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν απόλυτα τη θέση που από την αρχή πήρε πεντακάθαρα το ΠΑΣΟΚ».

«Από την αρχή ήμασταν επιθετικοί και απόλυτοι. Ζητήσαμε Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή. Η κυβέρνηση την αρνήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να κρύψει, τίποτα να φοβηθεί και δεν χρωστάει σε κανέναν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε: «Γι’ αυτό, λοιπόν, ζητήσαμε τη διερεύνηση όλων των πραγμάτων μέσα από μια Εξεταστική Επιτροπή. Θέλουμε να βγουν όλα στο φως και για όλους. Όποιες επιταγές υπάρχουν, όποιοι κρυφοί λογαριασμοί, όποια άτομα, όποιες πολιτικές ή άλλες οικογένειες εμπλέκονται. Αντί γι’ αυτό, έχουμε επιλεκτικές διαρροές από μια διάτρητη δικαστική διαδικασία».

Σε αυτό το σημείο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε κατά της κυβέρνησης καταλογίζοντάς της απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης «σε μια σειρά από μείζονα θέματα, αλλά και σε αυτό». «Δυστυχώς, ορισμένοι δικαστές δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έχουν το δικαίωμα, κυβέρνηση και Δικαιοσύνη, να επιχειρούν να διαμορφώσουν τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Με τον τρόπο που γίνεται αυτό, η υπόθεση αυτή συσκοτίζει και συγκαλύπτει αντί ν’ αποκαλύπτει» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος ειδικότερα «στο ζήτημα των χθεσινών αποκαλύψεων» τόνισε πως «παραμένουν μεγάλα ερωτηματικά τα οποία πρέπει ν’ απαντηθούν. Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα. Σε όλα αυτά τα ζητήματα λοιπόν, οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Απαντήσεις υπεύθυνες, απαντήσεις οι οποίες δίνονται από μια σοβαρή διαδικασία δικαστικής διερεύνησης».

«Επαναλαμβάνουμε και καλούμε την κυβέρνηση, ακόμα και τώρα, να δεχθεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή