Aρχισε η γιορτή του ποδοσφαίρου

Ελβετία-Τσεχία 0-1, Πορτογαλία - Τουρκία 2 -0
Σάββατο, 07 Ιουνίου 2008 20:59
UPD:23:52

A- A A+

Η Τσεχία έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά την Ελλάδα, που καταφέρνει να νικήσει τη διοργανώτρια χώρα στην πρεμιέρα ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με γκολ του Βάτσλαβ Σβέρκος στο 70ο λεπτό, η ομάδα του Κάρελ Μπρούκνερ επικράτησε 1-0 της Ελβετίας στη Βασιλεία, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου του EURO 2008.

προστά σε 42.000 ενθουσιώδεις οπαδούς της που κατέκλυσαν το «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ», η Ελβετία παρουσιάστηκε ανώτερη του αναμενομένου και ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Απείλησε με κάποια μακρινά σουτ του Μπεχράμι και του Φρέι, αλλά ουσιαστική ευκαιρία δεν υπήρξε για καμία από τις δύο ομάδες.

Το πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν ο τραυματισμός του Αλεξάντερ Φρέι στο 42΄ και τα δάκρυα του Ελβετού ενώ αποχωρούσε από το γήπεδο. Είχε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει να δώσει το «παρών» στη διοργάνωση και τώρα κινδυνεύει να χάσει τους υπόλοιπους αγώνες.

Πορτογαλία - Τουρκία: 2-0

Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι "μπήκε με το δεξί" στη διοργάνωση, καθώς επιβλήθηκε 2-0 με γκολ του Πέπε στο 61΄ και του Μεϊρέλες στις καθυστερήσεις, ενώ θα μπορούσε να είχε μετατρέψει τον αγώνα σε...περίπατο, αν η μπάλα δεν σταματούσε τρεις φορές στο δοκάρι του Ντεμιρέλ (38΄ φάουλ Ρονάλντο, 50΄, 65΄ Γκόμες).

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις