Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 07:00
A- A A+

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι έντονα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια πιθανώς να είναι έντονα. Από το βράδυ προβλέπεται βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και αργότερα στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Από το βράδυ βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ. Από αργά τα απόγευμα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ και βελτίωση προς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι 5 με 6 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή