Με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τους πυρόπληκτους η καταβολή των 3.000€

Δηλώσεις Ευ. Αντώναρου
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 15:46
UPD:15:49
A- A A+

Με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τους πυρόπληκτους θα δοθεί το πρώτο έκτακτο βοήθημα των 3.000 ευρώ σε εκείνους που το σπίτι τους καταστράφηκε και το χρησιμοποιούσαν ως πρώτη κατοικία.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, διαβεβαιώνοντας πως οι δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα με απλό τρόπο, χωρίς γραφειοκρατία.

Πρόσθεσε δε πως οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τους αρμόδιους υπουργούς μετά από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπογράμμισε ακόμη πως «η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να απαλύνει τις δυσάρεστες συνέπειες από το χθεσινό, ιδιαίτερα σφοδρό, σεισμό».

Ο κ. Αντώναρος γνωστοποίησε ακόμη πως οι έλεγχοι στις πληγείσες περιοχές συνεχίζονται αναφέροντας πως έχουν καταρρεύσει 30 οικίες ενώ υπό μερική κατάρρευση είναι 23.

Επίσης, σημείωσε πως έχουν εγκατασταθεί ως καταλύματα πολλές σκηνές για κατοίκους που οι οικίες τους έχουν ολοσχερώς καταστραφεί ή δεν ενδείκνυται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, ανέφερε πως κατεγράφησαν 216 προσελεύσεις και 22 εισαγωγές στα νοσοκομεία Αμαλιάδας, Πύργου και Ρίου.

Σχετικά με τα σχολεία στις προαναφερθείσες περιοχές, γνωστοποίησε πως μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 60 σχολεία εκ των οποίων 7 κρίθηκαν κατεδαφιστέα, ενώ επισήμανε πως η έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων εσπερινών λυκείων θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουνίου και των ημερησίων επαγγελματικών Λυκείων στην Πέμπτη 12 Ιουνίου.

Επίσης, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε γνωστό ότι το κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου έχει υποστεί ζημιές σε τραπέζια, ντουλάπες κλπ ενώ δεν υπάρχουν ζημιές στα καταστήματα Τρίπολης, Ναυπλίου, ¶μφισσας και στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Αντίθετα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές και ενδέχεται να μείνει κλειστό για μερικές ημέρες.

Τέλος, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ διέψευσε ότι ο οργανισμός είχε λάβει προειδοποιητική επιστολή από οποιαδήποτε ομάδα για επικείμενο σεισμό στη συγκεκριμένη περιοχή και στο συγκεκριμένο χρόνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή