ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Επιβεβαιώνεται η αποτυχία της κυβέρνησης

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 16:29
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 4,9% το Μάιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/09/1523017.htm εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, διά των αρμόδιων πολιτικών εκπροσώπων του.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Λούκα Κατσέλη και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δήλωσή τους αναφέρουν πως τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει την άνοδο των τιμών, που, όπως σημειώνουν, έχει κυριεύσει την αγορά.

«Παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί εισαγόμενου πληθωρισμού, λόγω της μεγάλης ανόδου των διεθνών τιμών των καυσίμων, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε "πρωταθλήτρια" της ακρίβειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, όπως παραδέχεται η Στατιστική Υπηρεσία, η διεθνής κρίση επηρεάζει μόλις κατά 0,7% τον εγχώριο δείκτη. Το υπόλοιπο 4,2% οφείλεται στην κυβερνητική ανεπάρκεια να ελέγξει την ελληνική αγορά» προσθέτουν.

Τέλος, καλούν το κυβερνών κόμμα, «αντί για ευχολόγια και επικοινωνιακά τρικ, να μειώσει τα τιμολόγια στις ΔΕΚΟ, να εφαρμόσει το νόμο περί καταπολέμησης μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ανταγωνισμού, ώστε να σπάσουν τα καρτέλ, και να λάβει στοχευμένα μέτρα για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών, μέσα από τη μείωση τιμών και την πάταξη της διάχυτης κερδοσκοπίας, που κρατάει σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα τις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή