ΟΣΚ: 12 σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα στους Ν. Ηλείας - Αχαΐας

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 17:59
A- A A+

Επιπλέον έντεκα μηχανικοί του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), των 25 που είχαν σταλεί νωρίτερα, έφθασαν την Κυριακή το βράδυ στην πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή της Πελοποννήσου, για να εξετάσουν τα κτίρια, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ.Παταργιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μετά από έλεγχο σε 100 σχολεία των Νομών Ηλείας και Αχαϊας, τα 12 κρίθηκαν ακατάλληλα.

Συγκεκριμένα, στον Νομό Αχαϊας από τις 60 σχολικές μονάδες, οι 4 κρίθηκαν ακατάλληλες και αυτές είναι: στο Δήμο Βραχνέϊκων, το 2ο δημοτικό Κάτω Αχαιάς, το δημοτικό σχολείο Κρίνου και το γυμνάσιο Λουσικών.

Στον Νομό Ηλείας από τις 40 σχολικές μονάδες οι 8 κρίθηκαν από τους μηχανικούς του ΟΣΚ ως ακατάλληλες και αυτές είναι: γυμνάσιο και λύκειο Βαρθολομιού, γυμνάσιο και λύκειο Λεχαινών, Α΄δημοτικό Αμαλιάδας, 4ο δημοτικού Αμαλιάδας, γυμναστήριο 4ου δημοτικού Αμαλιάδας, 2ο δημοτικό Πύργου, Α΄γυμνάσιο και λύκειο Καράτουλα, γυμνάσιο και λύκειο Σιμόπουλου.

Οπως διευκρινίσθηκε από τον ΟΣΚ σήμερα, τα κλίμακια του Οργανισμού θα ελέγξουν επιπλέον 60 σχολεία στον νομό Ηλείας. Παράλληλα, επισημαίνεται από τον ΟΣΚ ότι εάν το κόστος των επισκευτών στα σχολεία που κρίθηκαν ακατάλληλα, είναι υψηλό θα το αναλάβει ο ΟΣΚ. Σε αντίθετη περίπτωση τις επισκευές θα τις αναλάβει η Νομαρχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομαρχία Αχαϊας έλεγξε επιπλέον 60 σχολεία από τα οποία τα 5 κρίθηκαν ακατάλληλα.

Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και όπως είπε, τα τρία τελευταία χρόνια ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων έχει ελέγξει όλα τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1959 και συγκεκριμένα τα 128 από τα συνολικά 503 της Αχαΐας και τα 107 από τα 350 του νομού Ηλείας.

Εν τω μεταξύ, λόγω του σεισμού, αναβλήθηκε η χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Παιδείας που είχε προγραμματισθεί να γίνει για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή