Ραγκούσης: Να υιοθετηθεί η Πρόταση Νόμου για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 18:46
A- A A+

Για βιβλική καταστροφή μίλησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε σήμερα, μετά την Αχαΐα, την Ηλεία, και μεταξύ άλλων την Αμαλιάδα και την Βάλμη του Δήμου Πηνείας.

«Δυστυχώς, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι σε αυτά τα πρώτα εικοσιτετράωρα θα χρειαστεί πολύ μεγάλος κόπος και συντονισμός, καθώς όπως είπε, δεν αρκεί πια να μιλήσει κανείς για αποκατάσταση κάποιων επιμέρους ζημιών.

«Εδώ μιλάμε για μία, ουσιαστικά και κυριολεκτικά, ανάγκη ριζικής ανασυγκρότησης και αναγέννησης αυτών των περιοχών», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στην Πρόταση Νόμου του Κινήματος για την ανασυγκρότηση του Νομού στο σύνολό του. «Το θέμα -σημείωσε- δεν είναι να ξαναχτίσουμε απλώς κάποια σπίτια. Υπάρχει το υλικό μέρος, το οποίο θα είναι δύσκολο, βεβαίως, να αποκατασταθεί, αλλά υπάρχει και το άυλο, το οποίο ξεκινάει από τον ψυχολογικό παράγοντα και φτάνει, για τις περιοχές που έχουν αναπτύξει έναν τουρισμό, μέχρι εκεί, γιατί θα χρειαστεί ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Γι’ αυτό το λόγο, πιστεύω ότι πρέπει να υιοθετηθεί αυτή η Πρόταση Νόμου, που καταθέσαμε την περασμένη εβδομάδα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», τόνισε ο κ. Ραγκούσης και κατέληξε λέγοντας:

«Εδώ δεν είναι ούτε θέμα 3.000 ευρώ, ούτε θέμα 6.000 ευρώ, ούτε πολύ περισσότερο, θέμα αντιπαράθεσης. Εδώ είναι θέμα υιοθέτησης ενός συνολικού σχεδίου ανασυγκρότησης. Και αυτό είναι το μείζον για τις κοινωνίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή