Θύμα απαγωγής ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Αλουμύλ
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 01:15
UPD:19:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

ΤΡΕΙΣ οπλοφόροι απήγαγαν αργά χθες το βράδυ τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αλουμύλ Γιώργο Μυλωνά.

Ο κ. Μυλωνάς απήχθη, ενώ επέστρεφε από την πόλη της Θεσσαλονίκης με το αυτοκίνητό του προς το σπίτι του στο Πανόραμα.

Οι δράστες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ίδιος ο κ. Μυλωνάς, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του και, αφού επιβιβάσθηκαν κι οι ίδιοι σ' αυτό, τον υποχρέωσαν να κατευθυνθεί ανατολικά.

Ο κ. Γ. Μυλωνάς

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων στην περιοχή της Θέρμης οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τη γυναίκα, επιβιβάστηκαν σε άλλο Ι.Χ. και εξαφανίστηκαν παίρνοντας μαζί τους τον επιχειρηματία. Την αστυνομία ειδοποίησε η σύζυγος του κ. Μυλωνά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα της ενέργειας. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ μπλόκα έχουν στηθεί στην περιφερειακή οδό και στις εξόδους προς Χαλκιδική, Κατερίνη και Καβάλα.

Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν για την απαγωγή. Στο πίσω κάθισμα οι αστυνομικοί βρήκαν το ρολόϊ, αλλά και το κινητό του κ. Μυλωνά.

Μαρτυρία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αυτόπτης μάρτυρας είδε τον κ. Μυλωνά έξω από την κατοικία του να τον μεταφέρουν τρεις ένοπλοι με αυτόματα όπλα στις 10:50 ώρα Ελλάδος περίπου», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι απαγωγείς ζήτησαν από τον κ. Μυλωνά να πέσει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια αποχώρησαν, ανέφερε ο αστυνομικός αξιωματούχος.

«Χειριζόμαστε την υπόθεση με σοβαρότητα και έχει κληθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία», πρόσθεσε.

Δήλωση Γ. Αλογοσκούφη

Τη λύπη του για την απαγωγή του προέδρου του ΣΒΒΕ, Γιώργου Μυλωνά, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους απαγωγείς, ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή