Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τα οικονομικά προβλήματα του δήμου Πειραιά

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Π. Φασούλα στα γραφεία του Κινήματος
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 12:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Πρωτοβουλία στη Βουλή για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος του Πειραιά υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

«Ο δήμος του Πειραιά έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ό,τι φαίνεται, γιατί υπάρχει μια γενικότερη τακτική απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Φασούλας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα και μας σπρώχνουν προς δανεισμούς για να πληρώνουμε τους μισθούς των υπαλλήλων, ενώ ουσιαστικά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παρακρατά το σύνολο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από το Δήμο Πειραιά. Όπως είπα, μας έχουν μειώσει τα έσοδα, ενώ τα έξοδά μας παραμένουν τα ίδια, όσον αφορά τουλάχιστον τις μισθοδοσίες».

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πρωτοβουλία και στη Βουλή για την επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτη την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην Aυτοδιοίκηση και ειδικά όπως σημείωσε, απέναντι στις αυτοδιοικήσεις που τυχαίνει να μην είναι κάτω από τον έλεγχο της.

«Είναι ένας κομματισμός, ο οποίος δεν έχει προηγούμενο και τον οποίο εμείς θα αντιπαλέψουμε. Αυτή η λογική, ότι η χώρα είναι ένα φέουδο, στο οποίο μπορεί ο κάθε υπουργός να κάνει ό,τι θέλει, θα χτυπηθεί από εμάς και θα έχετε τη συμπαράστασή μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στο δήμαρχο Πειραιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή