ΚΕΔΚΕ: Προϋποθέσεις για την καταβολή της ενίσχυσης στους πληγέντες

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 12:42
A- A A+

Το ποσό των 2.000 ευρώ θα διαθέσει η ΚΕΔΚΕ για κάθε οικογένεια της οποίας η πρώτη κατοικία της έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Ιουνίου.

Η απόδοση του ποσού στις πληγείσες οικογένειες θα γίνει μέσω των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων Αχαΐας και Ηλείας.

Βασική προϋπόθεση για την καταβολή του παραπάνω ποσού αποτελεί ότι, πρώτον, η κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς και δεύτερον, είναι η πρώτη και μόνιμη κατοικία της πληγείσας οικογένειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων των Νομών Αχαϊας και Ηλείας τα εξής απαραίτητα δικαιολογητικά στοιχεία :

• Έκθεση αυτοψίας των αρμοδίων οργάνων του Δήμου, της Νομαρχίας ή του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία αποφαίνεται ότι η κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς και χρήζει άμεσης κατεδάφισης.

• Βεβαίωση του αρμόδιου Δημάρχου (με βάση την πρόβλεψη του άρθρου 279 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα Ν.3463/2006) με την οποία να βεβαιώνεται ότι, η ολοσχερώς καταστραφείσα οικοδομή αποτελεί τη μόνιμη και πρώτη κατοικία των κατοίκων που επλήγησαν και ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι αυτής.

• Αντίγραφο του Ε9 του έτους 2005 - ή μεταγενέστερο - από το οποίο να προκύπτει η κυριότητά του επί του καταστραφέντος ακινήτου.

Διευκρινίζεται ότι το ποσό θα καταβληθεί στον κύριο ιδιοκτήτη της κατοικίας ή στην περίπτωση περισσοτέρων σε αυτόν που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Δηλαδή σε κάθε ολοσχερώς καταστραφείσα κατοικία αντιστοιχεί μία και μόνο αποζημίωση.

Αντίγραφα των δικαιολογητικών στοιχείων των δικαιούχων θα αποσταλούν στην ΚΕΔΚΕ.

Η καταβολή των χρημάτων από την ΚΕΔΚΕ προς τις ΤΕΔΚ Αχαΐας και Ηλείας θα γίνει τμηματικά και ανάλογα με τον ακριβή - κάθε φορά - προσδιορισμό των δικαιούχων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή