Λιβύη: Εκτός των έργων υποδομής η Δανία

Αιτία, τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 12:56
A- A A+

Η Λιβύη εξαίρεσε επιχειρήσεις της Δανίας από το σχέδιο υποδομών ύψους 150 δισ. δηναρίων (126,5 δισ. δολ.) στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στις εφημερίδες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομίας και Εμπορίου ενίσχυσε το μποϋκοτάζ των προϊόντων από τη Δανία εφαρμόζοντας την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες της Λιβύης.

«Το μποϋκοτάζ δεν θα περιλαμβάνει φάρμακα, αλλά θα επεκταθεί στις δανέζικες εταιρείες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πενταετές πρόγραμμα του έργου υποδομών της χώρας ύψους 150 δισ. δηναρίων», αναφέρεται.

Η κυβέρνηση δεν έδωσε στοιχεία για την αξία των εμπορικών σχέσεων Λιβύης-Δανίας, αλλά οικονομολόγοι εκτιμούν ότι είναι ύψους αρκετών εκατ. δολ. ΗΠΑ και περιλαμβάνουν προϊόντα όπως αναψυκτικά και τυριά.

Η πλούσια σε ενέργεια χώρα της Βορείου Αφρικής θέλει να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, να κατασκευάσει αεροδρόμια, σχολεία και σπίτια.

Τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το 2005 αλλά τότε δεν δόθηκε μεγάλη σημασία μέχρις ότου αναδημοσιεύθηκαν εκτός της Δανίας, τροφοδοτώντας διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο και προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή