Μύδροι κατά της «σκουάντρα ατζούρα» από τον ιταλικό Τύπο

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 14:48
A- A A+

Απογοήτευση και οργή προκάλεσε στην Ιταλία η εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στη χθεσινή πρεμιέρα της στο EURO 2008 με αντίπαλο την Ολλανδία. Η ήττα των Ιταλών με 3-0 από τους Ολλανδούς είναι βαρύτερη στην ιστορία της «σκουάντρα ατζούρα» στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Οι σημερινές εφημερίδες, τόσο στα πρωτοσέλιδά τους όσο και στις στήλες τους, καυτηριάζουν τις επιλογές του Ρομπέρτο Ντοναντόνι και εμφανίζονται εξαιρετικά απαισιόδοξες αναφορικά με το μέλλον της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Αουτς! Τι χτύπημα. Η Ολλανδία μας έδωσε ένα μάθημα» είναι ο τίτλος της Gazzetta dello Sport, η οποία σε άρθρο της επισημαίνει ότι «... οι Ολλανδοί έπαιξαν σαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και όχι εμείς. Είμαστε ακόμη στην αρχή και μοιάζει σαν να είναι το τέλος. Πρέπει να νικήσουμε Ρουμανία και Γαλλία, αλλά ποιος το πιστεύει πια;».

Η Repubblica ασκεί σκληρή κριτική στον Ρομπέρτο Ντοναντόνι για τις επιλογές του στο χθεσινό μας, ιδίως στην άμυνα, ενώ αρθρογράφος της εξηγεί την απογοήτευση που ήταν "ζωγραφισμένη" στο πρόσωπο του Ιταλού εκλέκτορα, ως εξής: «Ισως έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον...».

«Δεν είναι σωστό να νομίζουμε ότι ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή μας δίνει κάποιου είδους ασυλία, όπως δεν είναι σωστό να πιστέψουμε ότι τα πάντα τελείωσαν. Μπορούμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι, να αυταπατώμαστε ότι ήμασταν άτυχοι, αλλά ένα είναι σαφές: δεν ήμασταν ομάδα. Η Ολλανδία δεν έδειξε πολλά περισσότερα, αλλά ήταν ομάδα», γράφει η Corriere della Serra.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις