Απάντηση Π. Παυλόπουλου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 17:06
A- A A+

Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον δήμαρχο Πειραιά.

«Ο κ. Παπανδρέου ή δεν γνωρίζει στοιχειωδώς τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή - το πιο πιθανό - εσκεμμένα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα», παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, το Πρόγραμμα "ΕΠΤΑ" των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στα 7 χρόνια εφαρμογής του (1998-2004), έδωσε λιγότερο από 1,7 δισ. ευρώ και όπως επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «αυτό το ποσό κατανεμήθηκε στους Δήμους και τις Κοινότητες υπό όρους πλήρους αδιαφάνειας και αδίστακτου κομματικού νεποτισμού».

Αντίθετα, τόνισε, «επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού παίρνει για 5 χρόνια, πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, και μάλιστα χωρίς να συνυπολογισθούν οι ΣΔΙΤ».

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, «οι πόροι αυτοί διανέμονται υπό όρους πλήρους διαφάνειας, δεδομένου ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να μπει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και να παρακολουθήσει τη ροή των χρηματοδοτήσεων σε πραγματικό χρόνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή