ΠΑΣΟΚ: Μείωση τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και τα κρατικά τιμολόγια

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 18:13
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε εκ νέου ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζητώντας και πάλι την παρέμβαση του κυβερνώντος κόμματος για τη μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε τους αρμόδιους υπουργούς ότι νίπτουν τας χείρας τους και ισχυρίζονται ότι "η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί". «Αν αυτό είναι το μέγιστο των προσπαθειών που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τότε πολύ απλά αυτό δεν είναι αρκετό» σημείωσε και απέρριψε τα περί εισαγόμενης κρίσης που επηρεάζει το ίδιο όλες τις χώρες.

«Ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, που πλέον στη χώρα μας, είναι στο 5%, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι στο 3,5%, αποδεικνύει δυστυχώς το αντίθετο» ανέφερε.

Παράλληλα, επικαλούμενος στοιχεία της ΕΕ υποστήριξε ότι υπάρχει «ένα όργιο κερδοσκοπίας» στη χώρα μας στο χώρο των καυσίμων κίνησης και επέκρινε το οικονομικό επιτελείο για τους χειρισμούς του: «Για ποιους ελέγχους, λοιπόν, κάνει λόγο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης;»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως «η ελληνική αγορά λειτουργεί με απόλυτα στρεβλό τρόπο, στηριζόμενη στην κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης πολλών μεγάλων επιχειρήσεων και σε εναρμονισμένες πρακτικές, οι οποίες μένουν ατιμώρητες από τα κατά νόμον αρμόδια όργανα του κράτους».

«Είναι ώρα ευθύνης για την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους ισχύοντες νόμους, να παρέμβει δραστικά όπου παρατηρούνται άδικες τιμές, με τελικό στόχο τη μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και, βέβαια, στα κρατικά τιμολόγια» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή