Προφορικές εξετάσεις αποφοίτων ΤΕΕ για εισαγωγή στα ΤΕΙ

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 18:31
UPD:24/06/2008 12:40
A- A A+

Τη δυνατότητα να εξεταστούν προφορικά δίνει το υπουργείο Παιδείας σε όσους μαθητές του Β' Κύκλου ΤΕΕ αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες στη μάθηση (δυσλεξία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία ή με διάγνωση ότι έχουν σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η προφορική εξέταση θα γίνει στα οικεία βαθμολογικά κέντρα, στα οποία λειτουργούν οι επιτροπές προφορικής εξέτασης, στην Αθήνα , τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με το ίδιο πρόγραμμα και στα ίδια θέματα των γραπτών εισιτηρίων εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Γραφεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τα ΤΕΕ της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, για τη συμμετοχή τους στις προφορικές εξετάσεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο οικείο από τα ανωτέρω αναφερόμενα βαθμολογικά κέντρα, που θα συνοδεύεται από πρωτότυπο ή θεωρημένο πιστοποιητικό(ειδική διαγνωστική έκθεση). Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να αναφέρει τις ειδικές δυσκολίες τους στη μάθηση (δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία ή σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες) να έχει εκδοθεί εντός της τελευταίας τριετίας πριν από τις εξετάσεις του 2008 και να προέρχεται είτε από ΚΔΑΥ είτε από αναγνωρισμένο δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή