Δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισαβόνας ζητούν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 21:18
A- A A+

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση για τη Συνθήκη της Λισαβόνας στη Βουλή, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ζήτησαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (η οποία αυτήν την ώρα είναι στο βήμα) και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης από την πλευρά του έκανε λόγο για την πιο μεγάλη απάτη που έγινε σε βάρος των λαών της Ευρώπης.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης σημείωσε ότι ήδη τα μισά κοινοβούλια έχουν υπερψηφίσει τη συνθήκη της Λισαβόνας και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει «θετικό αποτέλεσμα» και στο σχετικό δημοψήφισμα της Ιρλανδίας. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, Βαληνάκης «η Ευρώπη οφείλει να αποδράσει από την αμηχανία και από την εσωστρέφεια των τελευταίων χρόνων».

Αναφερόμενος τα αιτήματα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος μίλησε για διαγωνισμό εντυπώσεων, που υποκρύπτει την άρνηση ανάληψης ευθύνης. Εμείς δεν δραπετεύουμε από της ευθύνες μας και λογοδοτούμε στο λαό, ανέφερε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αφού επέκρινε την απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Απασχόλησης για την αύξηση του χρόνου εργασίας, επισήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα της ΕΕ είναι ότι πάσχει και από έλλειμμα αναπτυξιακής στρατηγικής αλλά και από θεσμικό έλλειμμα νομιμοποίησης και ορατότητας διαδικασιών. Ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση, που τάσσεται υπέρ της κύρωσης της συνθήκης από τη Βουλή και όχι σε δημοψήφισμα, υποβάθμισε τη συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή